Home Hrvatska Denis Kuljiš: Predsjedništvo SDP-a nema individualnu politiku, a često niti egzistenciju

Denis Kuljiš: Predsjedništvo SDP-a nema individualnu politiku, a često niti egzistenciju

by admin

Povodom spekulacija današnjeg tiskanog izdanja Večernjeg lista kako će aktualna vlast na predsjedništvu SDP-a 19. kolovoza odlučiti kako će raspustiti parlament 15. rujna kako bi predsjednica Kolinda Grabar Kitarović morala raspisati parlamentarne izbore prije obljetnice pada Vukovara, a kako bi se dobilo pozitivnih poena na dobroj turističkoj sezoni, za komentar smo zamolili uglednog političkog analitičara Denisa Kuljiša.

“Po mom mišljenju svaki nadnevak izbora odgovara HDZ-u i Domoljubnoj koaliciji kako bi se održali izbori i kako bi se završila ta agonija. Rezultati će biti uvijek isti kad god se održali izbori“, rekao je Kuljiš.

“Izbore će odlučiti to što je većina ljudi užasno bijesna na aktualnu vlast jer nas je vlada dovela u katastrofalnu ekonomsku situaciju što je pokušala kompenzirati društvenim sukobima koje proizvodi hiperaktivni Milanović, dok će manjina biti nezadovoljna jer je sigurna da će im lukrativne pozicije nova vlast ukidati ili smanjivati“, objašnjava Kuljiš.

“Osim toga, ništa im ne vjerujem, do sada su deset puta govorili da će prirediti ranije izbore, a onda su rekli kako moraju biti “odgovorni prema narodu“ i donositi doma ženi plaću do posljednjeg dana. Ako se oni nešto i počnu trzati, onda će HNS objasniti da to ne može jer Vrdoljak još nije uspio učiniti sa PPD-om sve što je htio, a i ne žuri mu se biti procesuiran. Nitko od njih nije zapravo zainteresiran za ranije izbore“, rekao je Kuljiš.

“Jedini koji pritišće kako bi izbori bili ranije je sam Milanović, zato što je to jedini način da drži u strahu svoje rukovodstvo koje mu je važno da potpiše kandidacijske liste. Mora dobiti za to podršku predsjedništva, a oni su tamo svi ovisni o njemu, oni nemaju individualnu političku sudbinu, a često niti egzistenciju, pa mu koristi proizvoditi malo straha“, naglašava Kuljiš.

Related Posts