Home Ekonomija Deblokiran račun Uljanik Plovidbe

Deblokiran račun Uljanik Plovidbe

by Energypress.net

[vc_row][vc_column width=”1/3″]Račun Uljanik Plovidbe je deblokiran, izvijestila je ta tvrtka u utorak.[/vc_column][vc_column width=”2/3″]Račun je bio blokiran 6. svibnja, radi naplate potraživanja Porezne uprave prema 3. maj Brodogradilištu kojemu je Uljanik plovidba dužnik, no Uljanik Plovidba taj dug osporava.[/vc_column][/vc_row]

Uljanik Plovidba u utorak je izvijestila i da je obustavljena ovrha nad njenim računima, po okončanju drugostupanjskog upravnog postupka u njezinu korist i obustave ovrhe koja se provodila na njezinim poslovnim računima, kao dužnika 3. maj Brodogradilišta.

Vlasnik nedovršenog jaružala koje se nalazi u Uljaniku Jan de Nul trebao bi na sastanku sa stečajnim upraviteljem Lorisom Rakom dogovoriti hoće li se taj brod dovršiti u Puli ili će se otpremiti u neko drugo brodogradilište, rekao je u utorak ministar gospodarstva Darko Horvat. “Jan de Nul ima dogovoren sastanak sa stečajnim upraviteljem. Siguran sam da će se taj njihov prvi susret dogoditi brzo i nakon toga ćemo biti pametniji”, rekao je Horvat nakon dodjele potvrda za status korištenja potpora na temelju Zakona o poticanju ulaganja.

“Na koji način će stečajni upravitelj s Jan de Nulom dogovoriti otpremu tog broda u neko od susjednih brodogradilišta ili njegov dovršetak u Puli, morat ćemo pričekati njihov prvi susret”, dodao je Horvat Rekao i je i kako nema informacija o tome da bi se “u igru” za preuzimanje Uljanika vratio Danko Končar i njegova Kermas grupa.

Related Posts