Datacross ostvario rast neto dobiti od 60.4 posto

Kvalitetnim pružanjem usluga i pouzdanom infrastrukturom, Datacross je u prošloj godini ostvario prihod od preko 12 milijuna kuna što predstavlja značajan rast od čak 86,8 posto. Neto dobit se tako povećala za 60,4 posto, a EBITDA dobitak povećao se za 170%, te sada iznosi 1.346.300 kn, što je jasan pokazatelj trenda ubrzanog rasta poslovanja Datacrossa.

Podatkovni centar Datacross je multifunkcionalni centar visoke tehnologije smješten u Jastrebarskom. Namijenjen je širokom spektru krajnjih korisnika, a primarna djelatnost centra je prodaja usluga i razvoj poslovanja na domaćem i širem regionalnom tržištu.

Primarna ciljna grupa su veliki i srednji korisnici, poput IT i telekomunikacijskih tvrtki, tvrtki iz financijske industrije te državne institucije, no usluge se pružaju i malim korisnicima. Klijenti mogu zakupiti IT prostor ili serverske ormare, telekomunikacijske infrastrukture i slično, a Datacross im jamči sigurnost podataka i neometano korištenje sustava besprekidnim napajanjem i redundantnim rashladnim sustavom, što je ključno u slučaju prirodnih katastrofa, poplava, potresa i požara.

„Osim poslovnog uspjeha, Datacross svake godine bilježi i porast broja zaposlenih. Planiramo daljnje širenje poslovanja i baze klijenata, kako u IT i financijskoj industriji, tako i u drugim sektorima.” – izjavio je Krešo Troha, predsjednik Uprave podatkovnog centra Datacross.

You may also like

0 comments