Darko Horvat posjetio HUP

Ministar poduzetništva i obrta Republike Hrvatske Darko Horvat sastao se danas u prostorijama HUP-a s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca. Ministra Horvata dočekali su predsjednica Gordana Deranja, glavni direktor Davor Majetić, predsjednik Nadzornog odbora Branko Roglić te predstavnici HUP-Udruge malih i srednjih poduzetnika – predsjednik Petar Lovrić, potpredsjednici Ivan Bračić i Ljubica Vugrek te direktorica Udruge Anny Brusić.

Predstavnici HUP-a iskazali su podršku ministru u aktivnostima i namjeri da se čim prije započne s rješavanjem gorućih poduzetničkih problema. Na sastanku su istaknute ključne prepreke koje opterećuju poslovanje hrvatskih tvrtki, pri čemu je naglasak stavljen na prenormiranost propisima i pravnu nesigurnost koji direktno utječu na razvoj malih i srednjih poduzetnika i koče investicije. Kao važan dio u analizi opterećenja gospodarstvenika istaknut je izostanak registra svih davanja koja obvezuju hrvatske tvrtke.

Ministar Darko Horvat i predstavnici HUP-a će, zajedno s drugim institucijama relevantnim za gospodarska pitanja, održavati redovite sastanke u cilju bržeg i učinkovitijeg rješavanja prepreka i problema koji ograničavaju rast hrvatskog poduzetništva

You may also like

0 comments