Daniel Srb: U vladi su mađaroni, nisu nacionalizirali INA-u

Predsjednik HSP-a Daniel Srb u ponedjeljak je na konferenciji za novinare u Osijeku ocijenio kako u Vladi premijera Zorana Milanovića sjede ‘mađaroni’ jer, rekao je, nisu ništa učinili da zaštite hrvatske državne nacionalne interese kada jer u pitanju upravljanje Inom.

Nakon zadnjih parlamentarnih izbora, podsjetio je Srb, hrvatska je javnost imala priliku slušati brojne poruke kako će ova vlada, za razliku od prethodne, riješiti problem u Ini.  “A sada imamo priliku vidjeti da se u posljednjih godinu dana potpuno šuti o toj temi. Premijer Zoran Milanović rekao je da nije Khuen Hedervary. I ja kažem da on to nije, ali možemo ocijeniti da se u njegovoj Vladi nalaze ‘mađaroni’, jer su se nakon silne galame zavukli u mišje rupe i ne poduzimaju ništa da se zaštite INA i njezini zaposlenici. U odnosima oko upravljanja Inom nije se dogodilo baš ništa dobrog za Hrvatsku, niti za zaposlenike Ine. Promjene na bolje nema“, istaknuo je Srb.

Upozorio je kako se posljednjih dana mijenjaju Ugovori o radu za zaposlenike INA trgovine, koje se dovodi u situaciju da postaju najamnici benzinskih crpki putem franšize bez sindikalne zaštite i bez plaća koje su dosad imali.  Potom slijedi i drugi korak, rekao je Srb, a to je gašenje rafinerija, ne samo u Sisku nego i u Rijeci čime će biti ugroženi hrvatski strateški nacionalni interesi.  “Za to su krivi i oni koji su prodali prvih 25 posto, oni koji su prodali druge udjele, oni koji su prepustili upravljačka prava i oni koji su galamili kako će učiniti čuda, a nisu učinili ništa”, naglasio je Srb.  Poručio je kako Hrvatska mora imati u Saboru zastupnike koji neće dopustiti da se ovakve stvari ubuduće događaju.  “U protivnome će se i dalje događati samo prodaja i prodaja. Mi kao stranka tome moramo stati na put, a to možemo samo ako naš program dobije potporu hrvatskoga naroda“, zaključio je Srb.

You may also like