Danas odluka o sudbini suspendiranih SDP-ovaca

Statutarna komisija SDP-a održat će sjednicu na kojoj će odgovoriti na žalbu četvorice suspendiranih članova Predsjedništva stranke Peđe Grbina, Siniše Hajdaša Dončića, Mihaela Zmajlovića i Vedrana Babića.
Sjednica će se održati u 18 sati u sjedištu stranke na Iblerovom trgu. Njima četvorici je, kao vođama pobune protiv predsjednika stranke, Glavni odbor SDP-a na 12-satnoj sjednici sredinom srpnja izrekao stegovnu mjeru privremenog oduzimanja prava na obnašanje svih funkcija u SDP-u i članskih prava na dvije godine, na što su se oni žalili.

U 18.40 sati planirana je izjava SDP-ovaca koji su uputili žalbu vodstvu stranke.

Podsjetimo, njima je Glavni odbor SDP-a sredinom srpnja izrekao sankciju privremenog oduzimanja prava na obnašanje svih funkcija u SDP-u i članskih prava na dvije godine, što im također priječi i da se kandidiraju na svakim budućim izborima u stranci u tom razdoblju.Na takvu su se odluku žalili, a u utorak će Statutarna komisija raspravljati o njima.

“Nadam se da će Statutarna komisija, za razliku od prošlog sastava koji je isključivo jednoglasno donosio odluke po volji predsjednika stranke, da će ova Komisija donositi odluke u skaldu sa statutom. Dodatno, paradoks je da je osoba koja je u prošlom mandatu donosila takve odluke (Peđa Grbin), danas predmet procesuiranja, no takvi paradoksi se događaju u politici. Snažno se protivim sankcioniranju bilo koga zbog javno izrečene kritike vodstvu stranke, pa tako i ovoj četvorci”, kazala je Kolarić za vijesti.hr.

Podsjetimo, Statutarnu komisiju vodi pravnik Zoran Bauer, a potvrdi li ona odluku Glavnog odbora protiv četvorice »pučista«, u praksi to znači da više neće biti članovi Predsjedništva, a predloži li Predsjedništvo, Hajdaš Dončić i Zmajlović mogli bi otići i sa čelnih funkcija u svojim županijskim organizacijama na koje su izabrani u lipnju. Hajdaš Dončić mogao bi ostati i bez funkcije potpredsjednika Hrvatskog sabora.

Dan uoči sjednice Statutarne komisije, njezin član Hrvoje Nekić podnio je neopozivu ostavku na tu poziciju.

You may also like

0 comments