Damir Kajin kritizirao neodlučnost IDS-a

Saborski zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata (ID) Damir Kajin na konferenciji za novinare u Puli komentirao je IDS-ove istupe u medijima o mogućem koaliranju s SDP-om riječima “malo ne idemo, malo idemo s koalicijom”. “To je još jedan dokaz kako medije s ove strane Učke kontrolira IDS, a s druge strane Učke SDP, ocijenio je Kajin.

Predsjednik ID-a je ustvrdio kako su možda “vodećim ljudima IDS-a oni s druge strane Učke zaprijetili slikom na kojoj šmrču ili pak istragom njihovog pretvaranja javnog u privatno, pa su se brzo povukli.” Po Kajinovoj ocjeni, u Istri na štetu naroda ne radi samo IDS nego i SDP. Naveo je primjer grada Umaga u kojem je na vlasti ta stranka, a s čijeg je računa zbog, kako je ustvrdio, “hira SDP-ovih čelnih ljudi skinuto 16,4 milijuna kuna, a uskoro bi mogli još toliko”. “To je za ostavku i izbore” , rekao je Kajin pojasnivši kako su na naplatu došli izgubljeni sporovi s vlasnicima zemljišta koja su prenamijenjena iz građevinskog u zelene površine, javne ceste i drugo.

Za Kajina je do promjene Kaznenog zakona došlo da bi vladajuća koalicija štitila sebe. Po njemu, ono što se u slučaju Fimi medije stavlja na teret HDZ-u i Sanaderu radile su sve političke stranke u Hrvatskoj. Kako je ustvrdio “svi su mila majka spram Manjgure (tvrtka za odnose s javnošću) i IDS-ovih aktivnosti u Istri”.

You may also like

0 comments