Dalekovod ostvaruje novi posao u Norveškoj

Dalekovod je blizu zaključenja novog posla u Norveškoj, u kojoj je već snažno prisutan u izgradnji ili obnovi elektroopskrbne mreže.

U obavijesti na mrežnim stranicama Zagrebačke burze, izvještava se da je Dalekovod primio pismo namjere od norveškog Statnetta, renomirane tvrtka za prijenos i distribuciju električne energije na visokim naponima, kojim se odobrava preliminarni početak radova na najavljenom projektu izgradnje dalekovoda Tonstad – Ertsmyra – Kvinesdal i Ertsmyra – Vollesfjord i to nakon završetka postojećeg 300 dalekovoda Feda – Tonstad I.

Konačnu investicijsku odluku, Statnettov Odbor direktora donijet će do kraja svibnja, kaže se u obavijesti. Kako je već ranije objavljeno, ukupna vrijednost dvaju ugovora veća je od sto milijuna eura. Tijekom ove godine, Dalekovod je potpisao i ugovor s jednim od vodećih norveških distributera električne energije, tvrtkom BKK NET AS, za izgradnju 420 kilovoltnog (kV) dalekovoda na dionici Kollsnes – Mongstad, a ugovor je vrijedan nešto više od sedam milijuna eura. (Agencije)