Crodux otvorio punionicu električnih vozila

Crodux je u četvrtak na benzinskom servisu Optujska u Varaždinu otvorio punionicu za električna vozila, priopćeno je iz te tvrtke. Na punionici je moguće istovremeno puniti dva vozila, uz vrijeme punjenja od jednog do četiri sata, ovisno o stanju baterije. Vrijednost investicije je oko 70 tisuća kuna.

Punjenje je besplatno za vlasnike identifikacijske kartice, koju treba zatražiti na prodajnom mjestu Croduxa. “Punionica za električna vozila konkretan je doprinos Croduxa projektu eMobilnost, kojim se podržava razvoj elektromobilnosti u skladu s direktivama Europske unije i energetskom strategijom 20/20/20. Omogućavajući punjenje električnih automobila Varaždincima i njihovim gostima, Crodux se pridružuje lokalnim i državnim inicijativama očuvanja okoliša”, kaže se u priopćenju.

Dugoročni cilj Croduxa je razvoj novog segmenta poslovanja u području prodaje električne energije i proširenja opsega pružanja usluga kupcima, dodaje se. Punionica na Croduxovom benzinskom servisu u Varaždinu deseta je takva u Hrvatskoj, uz centralni punjač koji je postavljen u HEP-ovoj garaži u Zagrebu.

You may also like