Crobexi na putu tjednog dobitka

Na Zagrebačkoj se burzi i u petak očekuje mirno trgovanje, kao i prethodnih dana, jer nema vijesti koje bi mogle značajnije pokrenuti tržište, dok su Crobexi na putu tjednog dobitka.
Zahvaljujući tome, indeksi su na putu tjednih dobitaka. Tako je Crobex trenutačno u plusu oko 0,5, a Crobex10 oko 0,8 posto u odnosu na početak tjedna.

Redovni promet dionicama iznosio je jučer 4,6 milijuna kuna, što je gotovo 5 milijuna manje nego dan prije.

 Najveći promet, oko 864 tisuće kuna, bio je ostvaren dionicama Atlantske plovidbe, pri čemu im je cijena pala 4,4 posto, na 650 kuna.

S prometom od oko 820 tisuća kuna slijedila je dionica HT-a, kojoj je cijena ostala gotovo nepromijenjena, na 166 kuna.

Dionicom crikveničkog Jadrana ostvaren je, pak, promet od oko 575 tisuća kuna, a cijena joj je pala za 13,3 posto, na 7,80 kuna.

S prometom većim od 200 tisuća kuna slijedile su dionice još dviju turističkih kompanija. Pritom je cijena Valamar Riviere porasla 0,23 posto, na 42,90 kuna, a za toliko je poskupila i dionica Arena Hospitality Groupa, dosegnuvši 434 kune.

Među dionicama s prometima većim od sto tisuća kuna, veće su dobitnice bile povlaštene dionice Adris grupe, s rastom cijene za 1,9 posto, Đuro Đaković grupe, za 2,4 posto, i Leda, za 3,9 posto. (Agencije)

You may also like

0 comments