Cro Demoskop: U Hrvatskoj najomiljenija Kolinda Grabar Kitarović

Prema istraživanju CRO Demoskop o preferencijama stranaka, političara i političkih tema u posljednjih tjedan dana, pad popularnosti bilježe sve četiri stranke koje prelaze izborni prag: HDZ, SDP, Živi zid i Orah, ali da su izbori idući vikend – HDZ i koalicija desnog centra dobili bi najveći broj glasova od 1300 ispitanika.

Predsjednica je na vrhu ljestvice najpozitivnijih političara, dok je na drugom mjestu predsjednik Sabora Josip Leko. Na vrhu ljestvice najnegativnijih su predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i premijer Zoran Milanović.  HDZ i koalicija desnog centra u značajnoj su prednosti pred SDP-om i koalicijom lijevog centra, Kolinda Grabar Kitarović na vrhu je ljestvice odabira najpozitivnijih domaćih političara, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko na drugom je mjestu.

Gospodarska kriza u zemlji, velike svjetske tragedije, prosvjed branitelja u Savskoj i antiprosvjed, sukobi predsjednice i premijera najznačajniji su događaji za građane protekog mjeseca, pokazuje istraživanje. (HRT)