Crna Gora danas bira novu vladu

Nova vladajuća koalicija u Crnoj Gori potpisala je postizborni sporazum, piše RTCG.

Demokratska partija socijalista, Bošnjačka stranka, Hrvatska građanska inicijativa, koalicija “Albanci odlučno”, Socijaldemokrati i Liberalna partija potvrdili su službeno dogovor o formiranju nove crnogorske vlade, potpisavši Sporazum o zajedničkom političkom djelovanju i formiranju parlamentarne većine za mandat 2016. – 2020.

Mandatar za sastav vlade, zamjenik predsjednika DPS-a Duško Marković, danas bi trebao biti izabran na sjednici parlamenta.

Njega je na tu funkciju predložio predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović.

Marković spreman

“Marković bi trebao biti mandatar vlade koja će biti posvećena integracijama, ekonomskom razvoju, vladavini prava, stabilnosti i ukupnom prosperitetu Crne Gore. Uz predsjednika vlade, bio je nesumnjivo najodgovorniji za uspješne pregovore o pristupanju EU i NATO-u, što je i prioritet rada Vlade”, naveo je Vujanović.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović zakazao je za danas sjednicu na kojoj će se birati predsjednik i članovi nove Vlade, prenosi Al Jazeera Balkans.

Duško Marković, kako je ranije prenio Tanjug, u subotu je obavijestio Brajovića da je spreman 28. studenog parlamentu podnijeti Program i prijedlog za sastav nove vlade.

You may also like

0 comments