Ćorić: Za deset dana konzultant za INA-u

Od Vladine najave kako će dionice INA-e vratiti u hrvatske ruke prošlo je 15 mjeseci, no plan je još uvijek na razini obećanja.
Iako je osnovan savjet za INA-u, a razmatrala se i prodaja dijela HEP- a ništa se nije poduzelo. Ipak, Vlada je odlučila angažirati konzultante, a na natječaj se prijavilo sedam ponuđača.

Tko će provesti analizu stanja, procijeniti vrijednost INA-e i razmotriti potencijalne strateške partnere u procesu re-otkupa trebalo bi se, uvjerava resorni ministar Ćorić, znati ubrzo. “Potraga za konzultantom za otkup dionica MOL-a u završnoj je fazi, tako da vjerujem da ćete u sljedećih 10-ak dana doznati naziv konzultanta koji će RH pomoći u ovom procesu”, govori ministar zaštite okoliša i energetike , Tomislav Ćorić.

Podsjetimo, nakon što je od inicijalnih rokova za prijave interesenata prošlo nepunih dva mjeseca, a prvotno se za taj posao javilo sedam međunarodnih igrača, u Vladi su napokon napravili uži izbor.

Vladino posebno povjerenstvo tako bi odluku ubrzo trebalo prelomiti između tri imena: JP Morgan, Morgan Stanley (u konzorciju s PBZ-om kao lokalnim partnerom) te Lazard.

Pročitajte i komentar urednika našeg portala.

You may also like

0 comments