Ćorić: Svaka suradnja koja omogućuje stabilnost i nastavak pozitivnih trendova dobra je za RH

Član HDZ-ova predsjedništva i ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić izjavio je u četvrtak na pitanje novinara o suradnji HDZ-a i HNS-a da je svaka suradnja koja omogućuje stabilnost i nastavak pozitivnih ekonomskih trendova dobra za Republiku Hrvatsku.

Ćorić je to rekao novinarima pred Banskim dvorima dolazeći na Vladinu sjednicu, no nije želio odgovoriti na novinarski upit ostaje li u svome resoru, odnosno dobiva li novi.

Središnji odbor HNS-a u srijedu navečer, nakon višesatne sjednice, donio je odluku suprotnu svome Predsjedništva, te je većina članova odbora podržala mogućnost koaliranja s HDZ-om, a HNS će tražiti tri ministarstva – pravosuđa, znanosti i obrazovanja, te graditeljstva.

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić također jer izjavio u srijedu da će HNS u novoj Vladi biti zastupljen proporcionalno broju zastupnika koji će je u Saboru podržavati. Očekuje se da će o pojedinostima suradnje u četvrtak razgovarati predstavnici dviju stranaka te da će se održati sjednica HDZ-ova predsjedništva.

You may also like

0 comments