Ćorić nije zabrinut zbog zahtjeva za svojim razrješenjem

Izjava
Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić izjavio je u četvrtak da je zahtjev stranke Fokus da ga se razriješi s čela tog resora očekivan s obzirom na to da ulazimo u političku jesen te da nije zabrinut zbog toga.

Stranka Fokus ponudila je u četvrtak premijeru rok od 24 sata da zbog upletenosti u cijeli niz afera, uključujući i aferu Janaf, razriješi dužnosti ministra gospodarstva Tomislava Ćorića ili će u suprotnom to napraviti saborskim putem s ostalim oporbenim strankama.

– To je očekivano s jedne strane s obzirom na to da ulazimo u političku jesen, a s druge strane, što očekivati. Oporba je izgubila izbore, neki od njih imali su veoma velike ambicije prije četiri, pet mjeseci, a sad su došli u situaciju da te ambicije i frustracije mogu iskaljivati na ovaj način, komentirao je Ćorić novinarima nakon sjednice Vlade zahtjev Fokusa.

Rekao je da je to, sjedne strane, nešto na što on ne može utjecati, a s druge strane, “nažalost tu nema sadržaja”. Tvrdi i da nije zabrinut oko takvog zahtjeva jer je tu već četiri godine i funkcionira po principu da sve što radi – radi tako da “funkcionira što je moguće bolje i kako bi Hrvatska od toga imala što više koristi”.

Ne brine ga, kaže, niti mogućnost da bi mogao ostati bez ministarske fotelje ako zahtjev za opozivom i ne prođe, što se mnogim ministrima prije njega i dogodilo.

– Ne brine me jer funkcioniram kako sam vam rekao, dodao je Ćorić.

Rekao je i da ne osjeća odgovornost što je nekoliko puta ručao s bivšim čelnikom Janafa Draganom Kovačevićem, pritvorenim pod sumnjom za trgovinu utjecajem i primanje mita.

– Ne osjećam jer u tom trenutku nisam imao pojma da ćemo biti u situaciji od prije nekoliko tjedana, kaže ministar gospodarstva.

Poručio je da je pred nama ekonomski veoma neizvjesna i izazovna jesen i to će biti fokus njegova rada u idućim danima. Onog trenutka kada oporbena i ako oporbena inicijativa dođe, naravno da se na to treba očitovati, naglašava.

– Ja dotad funkcioniram onako kako sam i dosad. U bilo kojem trenutku onaj koji vodi ekipu Vlade, a to je premijer Plenković ima mogućnost promišljati o tome da li netko od tih igrača treba ili ne treba raditi dalje. Moj mandat mom predsjedniku Vlade je svaki dan na stolu već četiri godine, istaknuo je Ćorić.

You may also like