Cameron priznao da je morao bolje reagirati

Britanski premijer David Cameron je u subotu priznao da je morao bolje reagirati u slučaju “Panamskih dokumenata”, dva dana nakon što je nakon višednevnih pritisaka priznao je da je do 2010. posjedovao udjele u fiducijarnom fondu svog oca registriranom na Bahamima.

Cameronov otac je umro 2010. i iste godine je Cameron udjele prodao za oko 37.000 eura, nekoliko mjeseci prije nego je izabran za premijera. “To nije bio dobar tjedan. Znam da sam morao bolje reagirati, nemojte kriviti moje savjetnike, ja sam kriv i naučio sam lekciju”, naglasio je na proljetnom kongresu Konzeravtivne stranke u Londonu.

Nakon otkrića Panamskih dokumenata prošle nedjelje tek je u četvrtak navečer premijer priznao da je posjedao udjele u toj tvrtki registriranoj na Bahamima. On ipak tvrdi da nije učinio ništa ilegalno i da je uvijek plaćao porez.

Cameron je u subotu ponovio obećanje da će uskoro objaviti svoje porezne prijave za nekoliko posljednjih godina, što do sada niti jedan premijer nije učinio.

Istovremeno je dva kilometra dalje više stotina prosvjednika okupljenih u Downing Streetu tražilo njegovu ostavku. “Cameron mora otići”, skandirali su okupljeni s panama šeširima i u havajskim košuljama. “Premijer je izgubio povjerenje Britanaca”, komentirao je u petak navečer čelnik laburističke oporbe Jeremy Corbyn, ali nije zatražio njegovu ostavku.

You may also like