Home Ekonomija Butković: Nastavljaju se veliki infrastrukturni projekti

Butković: Nastavljaju se veliki infrastrukturni projekti

by Agencije

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u subotu da će se nastaviti s velikim infrastrukturnim projektima, među kojima je i Pelješki most, jer su oni vrlo bitni za Hrvatsku i rezvoj njezinog gospodarstva.

Butković je to izjavio novinarima ispred Banskih dvora po završetku radnog sastanka nove hrvatske Vlade premijera Tihomira Oreškovića, potvrdivši da će se nastaviti s projektima nizinske pruge, Jadransko-jonske autoceste te Pelješkog mosta.  “To su veliki infrastrukturni projekti koje ćemo nastaviti u kontinuitetu, jer su vrlo bitni za Hrvatsku i hrvatsko gospodarstvo”, rekao je ministar Butković.

Ti se projelti sa 85 posto financiraju iz europskih fondova, kazao je Butković te potvrdio da se o tome danas razgovaralo u Banskim dvorima na prvom radnom sastanku nove Vlade.  Glavne su teme sastanka bile proces primopredaje ministarstava, proračuni ministarstava te priprema državnog proračuna za ovu godinu. Primopredaja Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture bit će u ponedjeljak u 10 sati.

Related Posts