Burze čekaju objavu ECB-a i Bank of England

Na europskim burzama u četvrtak prijepodne oprezno se trguje, dok investitori čekaju objave sa sastanaka europske, britanske i turske središnje banke u vezi daljnjeg smjera njihovih monetarnih politika.
Paneuropski Stoxx600 indeks oko 9,00 sati nije bilježio promjene u odnosu na dan ranije, dok su sektorski indeksi imali mješovitu izvedbu. Istodobno, londonski Ftse indeks ojačao je 0,08 posto, na 7.319 bodova, frankfurtski DAX za 0,22 posto, na 12.059 bodova, a pariški CAC za 0,21 posto, na 5.343 boda.

U fokusu investitora su monetarne politike tri velike središnje banke. Bank of England i Europska središnja banka trebale bi poslijepodne izvijestiti o odlukama sa svojih redovitih zasjedanja. Analitičari ne očekuju znatne promjene monetarnih politika, no pažljivo će iščitavati njihova priopćenja u potrazi za daljnjim smjernicama u pogledu kretanja kamatnih stopa.

Turska središnja banka, očekuje se, trebala bi dana podići kamatne stope kako bi kompenzirala deprecijaciju turske lire. Od poslovnih vijesti, Deutsche bank je izvijestio kako razmatra promjene u svojem investicijskom dijelu poslovanja, moguće kroz uspostavu holding kompanije, koje bi trebalo rezultirati smanjivanjem troškova poslovanja.

You may also like

0 comments