Buhari: Moja žena pripada u kuhinju

Nigerijski predsjednik Muhammadu Buhari odgovorio je na kritike svoje supruge izjavom kako ona pripada i mjesto joj je u njegovoj kuhinji.

Tijekom posjeta Njemačkoj, Buhari je izjavio: “Ne znam kojoj stranci pripada moja žena, no ona spada u moju kuhinju i moju dnevnu sobu i drugu sobu”, kazao je Buhari stojeći istodobno pored najmoćnije žene svijeta, kancelarke Angele Merkel, koja ga je zabezeknuto i ljutito pogledala.

Aisha Buhari izjavila je ranije da možda neće poduprijeti svoga supruga na sljedećim izborima ukoliko ne pojača kontrolu nad svojom vladom. Odgovarajući na pitanja novinara predsjednik Buhari kazao je da, s obzirom da se tri puta natjecao za mjesto predsjednika i u četvrtom pokušaju uspio u tome, može ustvrditi da raspolaže većim znanjem od svoje supruge.

U intervjuu za servis BBC-a gospođa Buhari, poslovna žena i aktivistica, kazala je da je vladu njezina supruga “otelo nekoliko ljudi”, koji stoje iza predsjedničkih imenovanja. “Predsjednik ne poznaje 45 od 50 ljudi koje je postavio, a ne znam ih ni ja iako sam s njime u braku već 27 godina”, kazala je predsjednikova supruga.

Njena odluka da svoju zabrinutost kaže javno šokirat će mnoge ljude, ali pokazuje razinu nezadovoljstva predsjednikovim vodstvom, kazao je dopisnik BBC-a iz Abuje.

Predsjednikove opservacije o kuhinji i “drugoj sobi” naišle su na oštru osudu medija i pokrenule snažne kritike vezane uz predsjednikovo shvaćanje uloge žene.

You may also like

0 comments