Home Bugarska Bugarska će ipak dopustiti prelete ruskih zrakoplova, ali uz uvjete

Bugarska će ipak dopustiti prelete ruskih zrakoplova, ali uz uvjete

by admin

Bugarska će dopustiti da ruski zrakoplovi koji lete prema Siriji koriste njezin zračni prostor ako Moskva pristane na provjere tereta u bugarskim zračnim lukama, rekao je u srijedu bugarski ministar vanjskih poslova Daniel Mitov.

Ta zemlja kazala je u utorak da je odbila ruski zahtjev za korištenjem bugarskom zračnog prostora za letove zbog ozbiljnih sumnji da teret u zrakoplovima sadrži pomoć za Siriju. “Ako se naši ruski kolege slože da se ti letovi provjere u bugarskoj zračnoj luci mi ćemo izdati dozvolu”, kazao je Mitov novinarima.

U utorak je bugarsko ministarstvo vanjskih poslova objavilo da Bugarska ima ozbiljne dvojbe o teretu u zrakoplovima za koje Rusija tvrdi da prevoze pomoć u Siriju i ne dopušta im ulazak u svoj zračni prostor. Sjedinjene Američke Države, duboko zabrinute zbog izvješća o ruskom vojnom angažmanu u Siriji, ranije su zatražile od Grčke da i ona zabrani ulazak tih zrakoplova u njezin zračni prostor. Rusija u Siriji ima vojnu bazu i podupire predsjednika Bašara al-Asada kojega Zapad želi srušiti.

Related Posts