Buffet se okladio protiv zrakoplovne industrije

Ne vjeruje
Svjetski poslovni mediji prenijeli su u nedjelju vijest da je čuveni investitor Warren Buffett prodao sve dionice u američkim zrakoplovnim kompanijama jer smatra da ta branša prolazi kroz veliku promjenu.

Tijekom poznate godišnje skupštine svoje kompanije Berkshire Hathaway koja je ove godine održana virtualno, Buffett je naglasio kako je u travnju prodao sve dioničke udjele u četiri kompanije – 11 posto u Delta Air Linesu, po 10 posto u American Airlinesu i Southwestu te 9 posto u United Airlinesu.

Udjeli su ukupno bili vredniji od 6 milijardi dolara, a Berkshire Hathaway počeo je ulaziti u taj sektor 2016. nakon što ga je godinama prije izbjegavao. “Industrija zračnog prijevoza – iako bih mogao biti u krivu i nadam se da sam u krivu – mijenja se na vrlo značajan način”, istaknuo je Buffett čije se investicijske odluke godinama pomno prate u američkoj, ali i globalnoj financijskoj zajednici.

Buffett je dodao kako postoje određene branše, a zračni prijevoz je nažalost među njima, kojima je snažno naštetilo prisilno zatvaranje izazvano događajima koji su izvan naše kontrole. Pojasnio je i kako prodaja cjelokupnog udjela nije odraz panike, već njegova uobičajena praksa izlaska iz kompanija za koje procjenjuje da ne zadovoljavaju više njegove ciljeve.

You may also like