Home Ekonomija Brkić: Više neće biti javnih funkcija kao plijena

Brkić: Više neće biti javnih funkcija kao plijena

by Energypress.net

O aktualnim zbivanjima u Studiju 4 govorio je glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić. Na samom početku osvrnuo se na imenovanje zamjenika i pomoćnika u ministarstvima. Ministri su ti koji će odabrati između ponuđenih kandidata, a Vlada će ih potom imenovati. Sva imena će se znati do kraja sljedećeg tjedna.

Kada je u pitanju Vijeće za suradnju između Domoljubne koalicije i Mosta rekao je da su se uhodali i da sve ide predviđenim tijekom. Izjave nekih ministara da su za ukidanje Ministarstva branitelja nazvao je paušalnim. Smatra da se o tome ne može razgovarati bez sudjelovanja braniteljske populacije.

Ranka Ostojića usprkos tome što je imenovan na čelo Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, ne smatra pogodnim za tu funkciju jer je u prethodne četiri godine bio na čelu ministarstva koje bi sad trebao nadzirati. Problem ne vidi u tome što je veći dio zastupnika Mosta podupro imenovanje Ostojića.

Slučaj Lozančić komentirao je riječima da nije dobro što se u javnosti raspravlja o tako bitnim temama kao što su nacionalna sigurnost jer to upućuje na velike probleme.

Kada je riječ o reformi Vlade rekao je da su se aktivno pripremali svo vrijeme dok su bili u oporbi. Projekti i programi su gotovi, a u realizaciju se kreće nakon usvajanja proračuna.

Za sam kraj je naglasio da javna poduzeća više neće biti politički plijen, a uprave istih će se birati javnim natječajem po principu stručnosti.

Related Posts