Brkić u jesen preuzima Klub zastupnika HDZ-a?

Nakon nešto više od dva mjeseca napokon su se sastala glavna HDZ-ova stranačka tijela, na kojima je Karamarko u kratkim crtama iznio program rada za iduće četiri godine. Na Predsjedništvu stranke Karamarka nitko nije ništa pitao o aferi Konzultatntica, a članovi Predsjedništva uvjeravaju da nije bilo burnih rasprava i kritika, a da se razgovaralo o funkcioniranju Kluba zastupnika i aktualnoj političkoj situaciji.

Predlaže se i da saborski zastupnici pet velikih gradova ubuduće neće moći biti i gradonačelnici, ali to očito među HDZ-ovim lokalnim šefovima nije dobro prihvaćeno pa će se vidjeti hoće li to proći na Saboru stranke. Dilema je da li im to stranački zabraniti, dok je stav većine gradonačelnika malih gradova da je dobro da su u Saboru kako bi mogli lobirati za svoje manje sredine, piše Večernji list.

Kada je riječ o funkcioniranju Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru, Brkić je rekao da će se na idućoj sjednici Predsjedništva predložiti novi potpredsjednici Kluba zastupnika jer su Gordan Jandroković i Davorin Mlakar podnijeli ostavke nakon trećeg fijaska s kvorumom i da zasad nema drugih promjena. Brkić se ujesen vraća u Sabor i vrlo vjerojatno preuzima mjesto šefa Kluba od Ivana Šukera, iako je rekao da on nema nikakvih ambicija osim pomoći svojim “skromnim znanjem”. Osim što je iznio tematiku raspravljanu na stranačkim tijelima, Brkić je politički vrlo oštro komentirao i sve aktualnosti.

You may also like