Britanski regulatori produljili rok za preuzimanje SAB MIllera za tjedan dana

Britanski regulatori produljili su za tjedan dana rok u kojem belgijski pivar AB InBev mora dostaviti službenu ponudu za britanski SABMiller, objavile su u srijedu dvije kompanije. Panel za preuzimanja i spajanja prihvatio je zahtjev SABMillera da se rok pomakne s 28. listopada na 4. studenog poslijepodne, navodi se u priopćenju.

Time su regulatori pomaknuli rok po drugi puta budući da je prema prvotnoj odluci AB InBev trebao objaviti službenu ponudu do 14. listopada nakon što je objavljen preliminarni dogovor o transakciji. U protekla dva tjedna AB InBev dovršio je temeljitu analizu stanja u britanskoj kompaniji i potvrdio uvjete preuzimanja. Potvrdili su i da su osigurali potrebna sredstva u kratkom roku.

Iz SABMillera zatražili su novo produljenje roka kako bi dvije kompanije mogle nastaviti razgovore o drugim aspektima transakcije, pojašnjava se u priopćenju.

Belgijska je kompanija najveći proizvođač piva u svijetu a odlučili su kupiti drugopozicionirani SABMiller u većinom gotovinskoj transakciji vrijednost 106 milijardi dolara prema cijeni AB InBevovih dionica u vrijeme zatvaranja tržišta u utorak.

AB InBev nudi za SABMiller 44 funte po dionici, uz alternativni prijedlog niže vrijednosti, većinom sačinjen od dionica i namijenjen najvećim dioničarima britanske kompanije, proizvođaču cigareta Altriji i BevCou, vlasništvu kolumbijske obitelji Santo Domingo. Ukupno ta dva dioničara drže 40,5 posto SABMillera, navodi Reuters.

You may also like