Home Geopolitika Britanija ubila 330 boraca Islamske države

Britanija ubila 330 boraca Islamske države

by Agencije

Oko 330 boraca Islamske države (IS) ubijeno je u britanskim zračnim udarima otkako su kraljevske zračne snage počele provoditi napade protiv te skupine u rujnu prošle godine, izjavio je britanski ministar obrane Michael Fallon.

“Ovaj broj je samo približan…”, rekao je Fallon u pisanoj izjavi za parlament. “Ne vjerujemo da je bilo civilnih žrtava u britanskim zračnim udarima.” Britanija redovno gađa iz zraka mete Islamske države u Iraku u sklopu kampanje predvođene SAD-om, ali ne sudjeluje u zračnim udarima u Siriji nakon što premijer David Cameron nije dobio odobrenje parlamenta za vojnu akciju protiv sirijskog predsjednika Bašara al Asada 2013.

Cameron želi dobiti potporu parlamenta za širenje zračnih udara protiv IS-a na Siriju, a Fallon kaže da je trenutačna pozicija nelogična. Međutim, tome se protive neki članovi Cameronove konzervativne stranke, a novoizabrani čelnik oporbenih laburista Jeremy Corbyn je proturatni aktivist, tako da je pitanje hoće li Cameron uspjeti dobiti potporu parlamenta za širenje zračnih udara na Siriju.

Related Posts