Britanci angažiraju vojsku za opskrbu benzinskih crpki?

BBC o aktualnoj krizi

Nakon panike zbog nestašice goriva na bezinskim postajama britanska vlada objavila je da će suspendirati primjenu zakona o tržišnom natjecanju u naftnom sektoru kako bi kompanijama olakšala koordinaciju u dostavi goriva, a razmatra i angažman vojske, prenosi BBC.

Suspenzija zakona tvrtkama mogla olakšati razmjenu informacija i određivanje prioriteta u opskrbi dijelova zemlje koje je problem izostalih isporuka najteže pogodio. Proteklih dana pred benzinskim su se postajama u Britaniji počeli stvarati redovi budući da su građani u strahu od poremećaja u opskrbi požurili napuniti spremnike.

Podsjetimo, nakon Brexita Velika Britanija suočava se s manjkom 90.000 vozača kamiona budući da su te poslove ranije radili većim dijelom strani državljani pa unatoč punim rafinerijama nema tko dostaviti gorivo na benzinske crpke.

Stoga se razmišlja i o mogućnosti angažmana vojske o čemu će se raspravljati na Vladi. Udruženje trgovaca naftnim derivatima upozorilo je da čak dvije trećine njihovih članova na gotovo 5500 nezavisnih prodajnih mjesta nema goriva, a ostala su “djelomično presušila i uskoro će biti prazna”. Velika Britanija ima ukupno više od 8000 benzinskih postaja.

Najavljujući izuzeće naftne industrije iz Zakona o tržišnom natjecanju iz 1998., ministar za poslovni sektor Kwasi Kwarteng rekao je da vlada “već dugo” ima krizne planove koji bi trebali osigurati opskrbu gorivom.

Muškarci! Riješite se prostatitisa i nelagode u krevetu za tri dana!

“Zato ćemo primijeniti Protokol o preradi i prodaji kako bi industrija mogla razmjenjivati ključne informacije i učinkovitije surađivati i svesti poremećaje na najmanju moguću mjeru”, dodao je.

You may also like

0 comments