Home Hrvatska Branko Grčić je kralj opsjena?

Branko Grčić je kralj opsjena?

by admin

Kao reakciju na izjave potpredsjednika Vlade Branka Grčića koji je ustvrdio da će SDP voditi predizbornu kampanju utemeljenu na gospodarskim pokazateljima, primili smo reakciju glasnogovornika HDZ-a Ivana Jabuke koju donosimo u cijelosti.

“Potpredsjednik Vlade Branko Grčić, prvak zavaravanja javnosti i glumljenog optimizma, ustvrdio je da će SDP svoju predizbornu kampanju temeljiti na „pozitivnim gospodarskim pokazateljima“.

A rezultati mandata njegove vlade, ovjenčane titulom šeste najneučinkovitije u svijetu, uistinu su „fascinantni“: egzodus više od 100.000 hrvatskih građana, 100 milijardi kuna novog zaduženja, pad BDP od 3.5%, kreditni rejting „smeća“, rekordnih 322.000 blokiranih, rekordni deficit državnog proračuna… Slični bi se pokazatelji mogli unedogled nabrajati. Primjerice, umjesto 1.2 milijarde eura koliko su najavili iskoristiti iz EU fondova, Hrvatska je ugovorila tek 400 milijuna, čime je iz EU proračuna povukla manje nego što je u njega uplatila i tako financirala razvijene europske zemlje. A Grčić ima obraza tvrditi da su postignuti „golemi pomaci“!?

I na kraju, Vlada je prije dva tjedna korigirala projekcije rasta BDP-a za ovu i iduću godinu. Za 2015. snizila je prognoze s 0.5% na 0.4%, a u 2016. s 1.2% na 1%. Aktualna vlada nam time jasno poručuje da ni u petoj godini za redom – kada bi kojim slučajem ostala na vlasti – ne planira ostvariti ikakav ozbiljniji rast. Oni su digli ruke od ove zemlje. Na sreću, HDZ ima program za rast BDP-a od 4% godišnje. Jedino takav rast moze izvući zemlju iz krize”, stoji u priopćenju.

Related Posts