Božo Petrov bit će zadnji na listi MOST-a

Pokretač i nositelj platforme Mosta nezavisnih lista, najeksponiranija osoba nove političke opcije Božo Petrov najavio je u ponedjeljak da će biti na posljednjem, 14. mjestu, u 10. izbornoj jedinici, no prvi s te liste gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić pozvao je građane da, putem preferencijalnih glasova, biraju Petrova i na taj način mu omoguće ulazak u Hrvatski sabor.

“Bit će to posebni izbori jer će građani, osim za kandidacijske liste, moći glasovati i za pojedinog kandidata s liste kojeg najviše cijene i smatraju da će najbolje zastupati njihove interese”, kazao je Kovačić te naglasio kako će i on osobno, svojim preferencijalnim glasom, podržati Petrova, oko kojeg su se u Mostu okupili. Kovačić ističe kako tu nije riječ o demagogiji, politikanstvu ili populizmu i poziva sve koji imaju jake stranačke mašinerije “neka se i oni poigraju takvom demagogijom”. “Neka se usude stati na zadnje, 14. mjesto, i Zoran Milanović (SDP) i Tomislav Karamarko (HDZ) i Vesna Pusić (HNS) i Branko Hrg (HSS) i Silvano Hrelja (HSU) i Darinko Kosor (HSLS) i Nansi Tireli (Laburisti) i Ladislav Iličić (Hrast), i svi drugi čija imena i nazive stranaka ne znaju ni njihovi koalicijski partneri, a kamoli hrvatska javnost”, poručio je Kovačić.

Rekao je da će, ako bude u mogućnosti da uđe u Hrvatski sabor, o tome odlučivati Nacionalno vijeće Mosta. “Za sada ostajem u Omišu”, dodao je.

Božo Petrov ustvrdio je da Most ne njeguje kult ličnosti već želi iznjedriti najsposobnije i najkvalitetnije ljude, te uzvratio Kovačiću rekavši da mu je čast na listi na kojoj je Kovačić prvi – biti posljednji. Najavio je da Most na izbore izlazi u svim izbornim jedinicama, a njegove liste su još otvorene jer im svaki dan pristupaju novi ljudi. Na pitanje novinara što je u programu Mosta ključno, osim štednje i ušteda, Petrov je naglasio kako su u Metkoviću uspjeli vratiti 70 posto dugova, a potaknuli su i rad gradskih tvrtki pa je, umjesto dosadašnjih 80.000 kuna dobiti, za 2017. predviđena dobit od milijun kuna. “Koliko su sada u oporbi cinični, nadam se da će nam tada zapljeskati”, kaže Petrov i dodaje kako nitko nije vjerovao da se metkovski gradski proračun može smanjiti za 30 posto, a danas su jedini grad u dolini Neretve koji ima rebalans proračuna radi suficita. Slično je i u Omišu gdje su se povećali gradski prihodi, a financirat će se i 3-4 nova projekta i to, kako kaže Kovačić, “bez sitnih hohštaplerskih interesa”.

Petrov je na pitanje novinara je li pročitao SDP-ov i HDZ-ov gospodarski program odgovorio kako se ti programi značajno ne razlikuju i da je riječ o kratkoročnim mjerama. “Valjda će sad biti nešto od reformi koje su obećavali još prije četiri godine”, dodao je.

Odgovorio je kako dosad nije bilo poziva za koaliranjem ni iz SDP-a niti iz HDZ-a jer su u Mostu jasno rekli da neće biti ni predizbornih niti postizbornih koaliranja. “Jednostavnije će im biti dogovoriti se oko fotelja u velikoj koaliciji nego provesti reforme”, ocijenio je. Nositelj liste za prvu izbornu jedinicu Drago Prgomet ustvrdio je da Most nije tek jedna nego jedina alternativa HDZ-u i SDP-u.

You may also like