Borut Pahor vodi stotinu gospodarstvenika u Beograd

Slovenski predsjednik Borut Pahor boravit će u ponedjeljak u službenom posjetu Srbiji gdje ga prati stočlano slovensko gospodarsko izaslanstvo.
Tijekom posjeta u Beogradu će sudjelovati na srpsko-slovenskoj poslovnoj konferenciji, na kojoj će sa slovenske strane biti predstavnici tvrtki zainteresiranih za područja digitalizacije poslovanja i uprave, kružnog gospodarstva, turizma i drugih srodnih djelatnosti.

Pahor putuje na poziv srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, a obratiti će se i parlamentu koji će u čast slovenskog predsjednika održati svečanu sjednicu. Glavne teme razgovora bit će bilateralna suradnja s naglaskom na jačanje gospodarske i kulturne suradnje, stanje u regiji i druga aktualna pitanja vezana za migracije, sigurnost i budućnost EU.

Posjet će također biti prilika za slovenskog predsjednika da se upozna s unutarnje političkom situacijom u Srbiji i očekivanjima u vezi s njezinim napretkom ka priključenju EU, javlja STA. Odnosi između istočnog i zapadnog hrvatskog susjeda su, prema STA, dobri i bez većih otvorenih pitanja. Gospodarska komora Slovenije kaže da bi robna razmjena između njih u 2018. mogao premašiti 1,5 milijardi eura.

You may also like

0 comments