Home Geopolitika Borba protiv Islamske države ulazi u završnu fazu

Borba protiv Islamske države ulazi u završnu fazu

by Agencije

[vc_row][vc_column width=”1/3″]Rat protiv Islamske države u Siriji ulazi u završnicu, objavili su u petak sirijski Kurdi i Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).[/vc_column][vc_column width=”2/3″]”Rat protiv Islamske države je u posljednjim fazama i svakoga sata ona trpi nove teške žrtve”, rekao je Radur Xelil, predstavnik Sirijskih demokratskih snaga (SDF), koje podržava SAD.[/vc_column][/vc_row]

SDF, pobunjeničke snage predvođene Kurdima, oslobodile su velik dio sirijskog teritorija koji je držala Islamska država, uključujući bivši de facto glavni grad Raku. Rami Abdel Rahman, vođa Sirijskog opservatorija za ljudska prava, rekao je da se kurdski borci sada bore protiv boraca Islamske države koji se nisu htjeli predati. “Provodi se posljednja faza bitke protiv Islamske države istočno od Eufrata, gdje je ograničena na jako malo područje”, rekao je.

Kurdski izvori kazali su da su preostali militanti Islamske države pokušali izvesti protunapad na SDF u četvrtak navečer, ali nisu uspjeli i dosta ih je poginulo. Po Opservatoriju, poginulo je oko 34 militanata.

Opservatorij je ranije ovaj tjedan objavio da je oko 26.950 ljudi, uključujući strance koji su se borili za Islamsku državu, napustilo područje istočno od Eufrata od početka ofenzive SDF-a u rujnu. U ofenzivi je poginulo oko 1213 džihadista, 653 boraca SDF-a i 388 civila.

Related Posts