Home Ekonomija Bloomberg: Rusko gospodarstvo se oporavlja

Bloomberg: Rusko gospodarstvo se oporavlja

by Energypress.net

Prema analizi podataka o prihodima ruskih korporacija, američki gigant Bank of America Corp. (BofA) priopćio je da ruska ekonomija pokazuje znake oporavka, prenosi „Bloomberg”, pozivajući se na izvještaj vodećeg ekonomista predstavništva banke u Moskvi Vladimira Osakovskog.

Usporavanje investicija se smanjuje, a prihod korporacija se povećava. Prema mišljenju Osakovskog, ovi bi čimbenici mogli predstavljati signal za početak prekretnice u ruskoj privredi. „Profit korporacija u Rusiji je od početka godine do sada prilično dobar. Vidimo stabilan rast prihoda korporacija, što predstavlja glavni potencijalni stimulans za stabilizaciju i oporavak (privrede) u bliskoj budućnosti”, rekao je ekonomist.

On je dodao da očekuje i pozitivnu dinamiku makroekonomskih pokazatelja. „Moguće je da ćemo vidjeti poboljšanje osnovnih makroekonomskih pokazatelja ove godine u usporedbi s prethodnom godinom, ali vjerojatno ćemo morati sačekati kada će povećanje dobiti poduzeća prijeći u rast investicija”, rekao je Osakovski, a prenoi Russia Beynd the Headlines.

Related Posts