Bivša direktorica AKD-a najavila tužbu protiv Orepića

Smijenjena direktorica Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD) Anita Perković Škalic u intervjuu za Jutarnji list najavila je da će zbog klevete tužiti ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića.

Do njene smjene je došlo tako da je zamjenik ministra MUP-a, Joško Dorić, u svibnju tražio da da mandat na raspolaganje.

“Budući da nisam imala mandat, dala sam svoju funkciju na raspolaganje. Kao inicijalni razlog spomenuto mi je neko anonimno pismo poslano na jako velik broj adresa, službenih i neslužbenih, koje je problematiziralo pitanja iz područja odgovornosti Sektora pravnih poslova i ljudskih resursa. Također mi je bilo navedeno da imam velik broj neprijatelja, ma što to značilo, a posebno mi je apostrofiran HNZ (tvrtka u vlasništvu AKD-a i HNB-a) koja je u jednom trenutku ostavila državu Hrvatsku bez registarskih pločica zbog svojih pogrešnih poslovnih procjena”, tvrdi bivša direktorica AKD-a.

Ministar Orepić prozvao ju je i zbog angažiranja odvjetnika Vladimira Terešaka.

“Terešak je angažiran na prijedlog direktorice Sektora pravnih poslova i ljudskih resursa Željke Kovačić i to na sporu iz kaznenog prava. Budući da ne mogu duboko ulaziti u pravna pitanja, što se tog područja tiče s punim sam se povjerenjem oslonila na pravnu službu. Napominjem da su svi odvjetnički sporovi nastali prije mog dolaska”, rekla je Perković Škalic za tiskano izdanje Jutarnjeg lista te dodala da će ministra Orepića tužiti jer je javno iznio teške klevete na njezin račun te da će poduzeti sve pravne korake da zaštiti svoju čast.

You may also like

0 comments