Bitcoin također probio čarobnu granicu

Kriptovaluta
Nakon nekoliko tjedana trgovanja u uskim rasponima, bitcoin je u nedjelju prvi put od početka lipnja probio „čarobnu granicu“ od 10 000 USD.

U nedjelju je bitcoin (BTC) dostigao 10.200 dolara. Nije se zadržao na toj razini tijekom dana i pao je na 9.920 dolara u nedjelju navečer, 26. srpnja, ali je opet poskupio danas, u ponedjeljak. Trenutno vrijednost najveće kriptovalute po tržišnoj kapitalizaciji – koja trenutno iznosi nešto više od 188,372 milijarde dolara – iznosi 10,213 dolara.

Suosnivač Morgan Creeka Anthony Pompliano, optimističan je. Na Twitteru je podijelio post u kojem je istaknuo da bitcoin u godini dana skočio 35 posto. Najvažnija kriptovaluta počela je agresivno dobivati na cijeni od prošlog utorka. Bitcoin je probio točku otpora na 9.650 dolara zahvaljujući povećanoj podršci. Nakon toga su se tehnički pokazatelji nastavili poboljšavati, što je omogućilo održavanje dinamike kretanja prema gore.

S obzirom na trenutna kretanja na tržištu, jasno je da se apetit za rizikom vratio. U posljednjih 4-5 tjedana vidjeli smo reviziju bonitetne ocjene na tržištu altcoin-a (posebno u projektima DeFi). BTC je ostao u pozadini, ali stabilan. U nekom će trenutku doći do procjene vrijednosti altcoina i kapital će najvjerojatnije preći u BTC, javlja SEEbiz.

Banka Litve (LCB) izdala je svoj digitalni kolekcionarski novčić LBCOIN. Temeljen na vrhunskim informatičkim rješenjima ovo nije samo prvi digitalni novac izdan od centralne banke u eurozoni, već i širom svijeta, objavio je LCB.

You may also like

0 comments