Egipatski mediji otkrili su nove detalje o otmici i pogubljenju Tomislava Salopeka. Portal onznews objavio je informacije koje je dobio od egipatske obavještajne službe, a u kojima se tvrdi da je nakon ispitivanja 248 radnika francuske tvrtke u kojoj je radio Salopek, uhićeno 10 osoba zbog islamističkih terorističkih aktivnosti.

Portal također navodi da je u akciji potrage za Tomislavom uhićeno i 38 pripadnika ISIL-a, a među njima i odgovorni za ubojstvo američkoga naftnog stručnjaka Williama Hendersona, koji je radio za kompaniju Apachi. Iako je prošlo šest dana od objave fotografije i pet od objave tonskog zapisa kojima islamski teroristi žele dokazati da su smaknuli nedavno otetog Tomislava Salopeka, još nema službene potvrde njihovih tvrdnji. Gostujući u Dnevniku, američki stručnjak za vojna i sigurnosna pitanja Bill Roggio rekao je kako vjeruje da je tzv. Islamska država pogubila Salopeka.

Tzv. Islamska država nema razloga lagati o tome. Prema onome što sam ja vidio i čuo iz razgovora s ljudima iz obavještajnih službi – doista vjerujem da je Salopek ubijen, kazao je.

Related Posts