Bijela kuća: Napadač ranjen i uhićen

Muškarac naoružan pištoljem ušao je u podzemni centar za posjetitelje američkog Kongresa u ponedjeljak gdje je u njega pucala policija i ranjen je nakon što je svoje oružje uperio u policajce, rekla je policija.

Osumnjičenik je ranjen a žena koja je stajala u blizini je pretrpjela manje ozljede te su odvezeni u bolnicu, rekao je na konferenciji za novinare šef kongresne policije Matthew Verderosa. Napadač je operiran, a njegovo stanje nije poznato, kazao je.

Niti jedan policajac nije ozlijeđen, rekao je Verderosa. Kazao je kako nije poznato koliko policajaca je pucalo. Na mjestu događaja nađeno je oružje a osumnjičenikovo vozilo je bilo na području Capitola, rekao je šef policije.

Verderosa je kazao kako je muškarac poznat policiji Capitola, koja brine o sigurnosti kongresnog kompleksa. “Temeljem početne istrage mislimo da je ovo čin pojedinca koji je ranije često posjećivao Capitol. Nema razloga za vjerovanje kako je ovo išta više od kriminalnog čina”, rekao je Verderosa.

Jedan američki vladin dužnosnik kazao je kako nema dokaza povezanosti s terorizmom. Kongres trenutno ne zasjeda i malo zastupnika je u Washingtonu, a zgrada Capitola je bila na kratko zatvorena, a zatim ponovno otvorena za službene poslove. Centar za posjetitelje Capitola koriste uglavnom turisti.

Policija nije identificirala osumnjičenika, ali je rekla kako se radi samo o jednom napadaču. Više medija, uključujući televizije NBC i ABC, javilo je, pozivajući se na neimenovane izvore, kako je naoružani muškarac Larry Dawson iz Tennesseeja. On je uhićen na Capitolu prošlog listopda nakon što je uzviknuo “Ja sam Božji prorok” s balkona Zastupničkog doma Kongresa. Američka tajna služba privremeno je uklonila turiste iz područja oko Bijele kuće, ali se sve ubrzo vratilo uobičajenom stanju.

You may also like