Bernie Sanders smatra da njegovi prijedlozi nisu radikalni

Senator Vermonta Bernie Sanders koji sustiže Hillary Clinton u anketama uoči predizbora u Demokratskoj stranci, nastojao je u emisiji u ponedjeljak popraviti svoj ugled socijalista, poručivši biračima da će na predsjedničkim izborima u studenome uspjeti okupiti većinu.

Njegova poruka o nejednakim primanjima doživjela je uspjeh “brže nego što sam mislio”, rekao je Sanders u emisiji na CNN-u, u kojoj su mu birači postavljali pitanja. Hillary Clinton i Martin O’Malley, treći kandidat na demokratskim predizborima, zamijenit će ga u istom studiju na sveučilištu Drake u Des Moinesu, u Iowi. Predizbori demokratske stranke počinju u Iowi 1. veljače. Clinton je ondje u ponedjeljak organizirala tri skupa a Sanders četiri.

Biraču koji je izrazio zabrinutost zbog toga što ga nazivaju “demokratskim socijalistom” odgovorio je da se samo zauzima za “gospodarsku sigurnost”. “Država svakom djetetu, bez obzira na primanja, mora osigurati dostatan stupanj naobrazbe”, rekao je. Spomenuvši skandinavske zemlje i Njemačku opetovao je: “Prijedlozi koje iznosim nisu radikalni”. “Ne možemo i dalje imati državu kojom vlada klasa milijardera”, istaknuo je Sanders.

You may also like

0 comments