Bernardić optužio krupni kapital, uvozni lobi i rejting agencije

Nakon višesatnog sastanka Predsjedništva stranke i Kluba zastupnika, predsjednik SDP-a Davor Bernardić izašao je pred novinare. Ne namjerava dati ostavku.
“Predsjedništvo je donijelo odluku da budem predsjednik kluba na prijedlog Rajka Ostojića i Franka Vidovića”, rekao je Bernardić dodavši da se odluke tijela stranke moraju poštovati, ali da se mogu i promijeniti.

“Ja sam ponudio kompromis, da možemo razmotriti drugo rješenje. Prvo su tražili da budem predsjednik Kluba, sad više ne žele.

Nisu htjeli Arsena Bauka, pitao sam ih koga žele, nisu rekli. Odluka predsjedništva se mora provesti, može se i promijeniti, mi ćemo razgovarati na tijelima stanke i o tome”, rekao je Bernardić i ponovio poziv svima da rade u interesu građana, SDP-a, a ne u svoju osobnu korist.

Kaže i da ga Zlatko Komadina i Rajko Ostojić nisu pozvali da otiđe s mjesta predsjednika stranke te da su mu u najboljoj namjeri ponudili da dođe na čelo kluba zastupnika. Nije htio špekulirati što će biti ako Klub zastupnika, u kojem se većina protivi Bernardiću, izglasa nekoga drugoga za predsjednika.

“Moj zadatak je da štitim stranku, statut. Svako je dužan provoditi odluke središnjih tijela stranke. Predsjedništvo je donijelo odluku, iza nje stoji, ako promijeni odluku, onda ćemo razgovarati o drugom scenariju. Ne želim niti ću odgovarati na hipotetska pitanja, jedino mogu pozvati sve u SDP-u, pogotovo zastupnike čiji glas vrijedi isto kao 37 tisuća članova SDP-a da svi radimo u interesu stranke i građana SDP-a” rekao je.

Poručio je da nije spreman odstupiti s mjesta predsjednika. “…nikakve iznuđene ostavke, ulice, ne dolaze u obzir. O svemu ćemo odlučivati unutar stranke”, rekao je Bernardić. Također nije uvjeren da je rejting SDP-a, ali i njegov rejting, toliko loš kakvim ga prikazuju agencije za istraživanje javnog mijenja. “Moj osobni rejting je nula posto, bio bi minus deset da se može napisat. Neću komentirati rezultate HDZ-ovih agencija koje rade za Vladu. U zadnjih mjesec dana SDP se blago oporavio, po nekima je pao. Mogu se složiti da SDP ima problema, da postoji nezadovoljstvo što se SDP bavi samim sobom, zato pozivam sve da rade u interesu SDP-a. Moj rejting je nula posto, a da mogu napisati bio bi minus deset”, rekao je Bernardić i prozvao agencije da rade za Vladu.

Protiv njega su se, dodaje, urotili interesni lobiji krupnog kapitala te uvozni lobiji. “Činjenica je da dio ljudi na ovaj ili na onaj način sudjeluje u ovome. HDZ-ovu Vladu održavaju SDP-ovi disidenti Saucha i Ronko. Hajka na mene je krenula u trenutku kad sam inzistirao na istini u Agrokoru, razotkrivanju kriminala, na inzistiranju gdje su pare”, rekao je Bernardić.

You may also like