Bernardić: Ja sam pravi lider

Predsjednik SDP-a, Davor Bernardić komentirao je predbacivanja da nije dovoljno jak vođa stranke.

“Milanović je najavio da se povlači iz politike i to je najavio još prije nekoliko mjeseci. Lider u stranci je prvi među jednakima u demokraciji. Nismo autokracija, prema tome, ja sam prvi među jednakima. Prvi sam i lider sam i to ću pokazati, to i pokazujem”, kazao je Bernardić u intervjuu za Novu TV, dodavši da svatko u SDP-u svoje mišljenje i stav može javno izreći.

To vrijedi i za potpredsjednike Zlatka Komadinu i Rajka Ostojića, koji su Bernardića javno kritizirali. “Imaju svoj stav, imaju svoje mišljenje, mogu ga reći javno i prekaljeni su borci. To su pokazali kroz dugogodišnje članstvo u SDP-u”, rekao je Bernardić, dodavši da svi potpredsjednici stranke imaju isti status.

Komentirajući lokalne izbore, kao svoj prvi veliki test, i činjenicu da SDP ima dva župana i dva velika grada, Bernardić je rekao da će stranka na lokalnim izborima imati i bolji rezultat od ovoga koji ima sad.

“Rušitelji nikad nisu dobro prolazili. To rušenje nikad nije dobro prošlo u SDP-u niti će ikad proći. Nakon lokalnih izbora ćemo definitivno imati bolji rezultat nego što ga imamo sad, jer imamo samo dva župana, samo četiri grada sjedišta županija. Očekujem bolji rezultat ali također očekujem od svih kolegica i kolega da pomognu našim ljudima na terenu i da zasuču rukave”, rekao je Bernardić.

Novi je predsjednik SDP-a rekao i da će SDP-u rasti rejting, a objasnio je i zašto to misli. “Po tome što radimo na terenu, po tome što predstavljamo jasno politike, po tome što nudimo alternativu ovoj Vladi, koja u zadnjih 100 dana nije pokazala apsolutno ništa. Dakle, oni su izgubili i smjer, nemaju ni plan, nemaju ni viziju, a ne maju više ni vjerodostojnost”, rekao je Bernardić. ” Moramo držati pod kontrolom nacionalne interese kako se više nikad ne bi dogodilo da se radi nekakav tajni plan s Mađarima ali zato smo i inicirali interpelaciju oko Ine, jer želimo razgovarati o ključnim nacionalnim pitanjima”, rekao je Bernardić.

Mislavu Bagi Bernardić je otkrio i po čemu je ostao upečatljiv građanima. “Po zakonu o minimalnoj plaći, po raspravi o stručnom rješenju problema s Inom, po 100 amandmana za znanost i inovacije u Saboru, po reorganizaciji kluba zastupnika i po inzistiranju na nastavku reforme obrazovanja i smjeni onih koji nisu zaslužili biti u Vladi”, kazao je Bernardić u intervjuu za Dnevnik Nove TV.

You may also like

0 comments