Beljak traži da mu se Petir ispriča

Gostujući u Dnevniku predsjednik HSS-a Krešo Beljak ustvrdio je kako on nije taj koji može nekoga izbaciti iz stranke ili primiti u stranku.

O tome odlučuju stranačka tijela. Za Marijanu Petir rekao je kako se prije šest mjeseci mogla kandidirati za čelno mjesto u stranci. Istaknuo je kako će se osobno založiti da se nitko iz stranke neutemeljeno ne suspendira. No, oni koji nisu polučili dobar uspjeh na izborima, moraju snositi odgovornost, kaže Beljak.

Onima koji su naštetili stranci svojim javnim istupima Predsjedništvo je jednoglasno odbilo žalbe, rekao je. Svog protukandidata Nenada Matića optužio je da je ambiciozan te iznio njegove navodne želje – od čelnog mjesta u Hrvatskim vodama, mjesta u Europskom parlamentu do mjesta potpredsjednika u stranci…

Beljak je ponovio kako je HSS zadnjih pet godina bio na samom dnu sa samo jednim zastupnikom u Saboru. Sada imamo pet zastupnika zahvaljujući timu koji je uspio spasiti HSS, istaknuo je za HRT.

Podsjećate na presicu Marijane Petir i Darka Korena koji su vaši najglasniji kritičari, ali i oni tvrde da ste vi svojom retorikom u kampanji sramotili stranku? Trudio sam se voditi Radićevu politiku zaštite slabijih, svih manjina u društvu i predsjedništvo je to prepoznalo i podržalo me. Isto tako je i sa svim odlukama i nijedan pojedinac ne može tvrditi da je on HSS jer je HSS stranka. I to stranka koja nikad nije odlazila u ekstreme, za razliku od nekih koji svoje stavove pokušavaju promovirati kao politiku stranke. Nije im uspjelo. Kako da ne utvrdim činjenice zašto negdje imamo sto članova, a na izborima smo dobili jedan glas?! Za to mora postojati odgovornost.

Proziva vas se za izborni rezultat, tvrdnjom da Narodna koalicija nije priroda HSS-a? Sve odluke pa tako i ulazak u Narodnu koaliciju su zajedničke, a ja nisam diktator ni autokrat niti statutarno imam ovlasti donijeti takvu odluku. Imam tim ozbiljnih ljudi koji imaju legitimitet i svi smo zajedno nositelji politike HSS-a. Na Glavnom odboru za ulazak u Narodnu koaliciju bilo je 84% glasova, o suspenzijama je odluka bila jednoglasna, a o odbijanju žalbi praktički jednoglasna.

You may also like

0 comments