Beljak: Hrvatskoj je potrebno brzo formiranje vlasti

Predsjednik HSS-a, Krešo Beljak, u specijalnoj emisiji N1 komentirao je činjenicu da je njegova stranka dala potpise HDZ-u, ali i dalje će biti oporba.

Na pitanje zašto se predomislio, pa potpise ponudio i prije nego je Andrej Plenković osigurao potrebnu većinu, Beljak je rekao da nije bilo nikakvoga obrata. “Odlučili smo dati potporu relativnom pobjedniku na izborima, kako bi se što prije sastavila Vlada, jer je Hrvatsku praktički već godinu dana vodi tehnička Vlada. Većina će biti i bez HSS-a. Nije bila namjera ništa napraviti, osim mogućnosti da se što prije sastavi Vlada, zbog Hrvatske i u interesu Hrvatske”, rekao je Beljak, dodavši da njegova stranka nije i neće sudjelovati u raspodjeli fotelja.

Beljak je rekao da predsjednik HDZ-a, Plenković u pregovorima nije bitan, nego je bitno da Republika Hrvatska konačno dobije Vladu. Ipak, u stranci, kazao je Beljak, nisu razgovarali o tome hoće li na prvoj, konstituirajućoj sjednici Sabora dići ruku i za Vladu Andreja Plenkovića. “O tome nismo razgovarali. Nikakvih pregovora u tom smislu nije bilo. Mi smo donijeli odluku da damo sto dana mira relativnim pobjednicima. Ja ću, kao predsjednik HSS-a, poštivati sve odluke koje donesu tijea stranke. Nismo razgovarali o tome hoće li se glasati za formiranje Vlade na prvoj sjednici Sabora”, rekao je Beljak.

Objasnio je i na koji je način njegova stranka svoje potpise dala HDZ-u. “Gospodin Plenković je nazvao mene i potpredsjednika stranke i pitao stoji li i dalje odluka da im damo naše potpise, ja sam rekao da stoji i dobili su ih”, rekao je Beljak za N1.

You may also like

0 comments