Bank Austria imenovala novog financijskog direktora

Bank Austria imenovala je novog financijskog direktora u sklopu preustroja menadžmenta koji se vremenski poklopio s odlukom njene matične banke UniCredit da vrati formalnu kontrolu nad poslovanjem u središnjoj i istočnoj Europi (CEE).

Gregor Hofstaetter-Pobst imenovan je na tu dužnost počevši s 1. listopada 2016. godine, stoji u priopćenju Bank Austrije, objavljenom u ponedjeljak. Četrdesetčetverogodišnji Austrijanac obnašao je dosad na razini grupe dužnost financijskog direktora za područje Češke i Slovačke a preuzet će novu dužnost od Mirka Bianchija koji je odlazi na mjesto glavnog financijskog direktora UniCredita.

Hofstaetter-Pobst preuzeo je novu dužnost istoga dana kada je UniCredit ponovo od Bank Austrije preuzeo formalnu kontrolu nad poslovanjem u području središnje i istočne Europe.

Čelnik poslovanja za regiju CEE Carlo Vivaldi odlazi iz upravnog odbora Bank Austrije nakon što je to poslovanje vraćeno u milansko sjedište grupe, potvrdili su u Bank Austriji.

Iz UniCredita su već ranije poručili kako većina od približno 500 zaposlenika u Beču na poslovima vezanim za regiju CEE neće biti pogođena odlukom, što su potvrdili i u priopćenju od petka. “Većina CEE-ovog tima nastavit će raditi u Beču”, kaže se u priopćenju UniCredita.

You may also like

0 comments