Bandić u Sheratonu ručao s prijateljima

Predsjednik stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je u četvrtak da nije sudjelovao u pregovorima Mosta i HDZ-a u srijedu u Sheratonu, već da je u tom hotelu bio s ruskim prijateljima na ručku.

Na pitanje je li on možda sudjelovao jučer na sastanku Mosta i HDZ-a u hotelu Sheraton, jer je bio u tom hotelu, Bandić je rekao da je on gradonačelnik Zagreba i da se slučajno našao u Sheratonu, jer je tamo imao ruske prijatelje na ručku. “Ali, dobra je znatiželja. Ja sada ne smijem nigdje otići. Ja gdje god odem, već sam sumnjiv,” rekao je. “Ovo već pomalo liči na cirkus. Pustimo taj cirkus nek’ se odvrti do kraja” i neka se “sve ispuše”, kazao je Bandić novinarima na Zagrebačkom velesajmu nakon otvaranja konferencije Zagreb Connect.

Na pitanje novinara vidi li sebe u vladi nacionalnog jedinstva koju predlaže predsjednik Mosta Božo Petrov, Bandić je rekao da ne bi ništa komentirao osim da oni predlažu to što on govori već 10 godina i da bi “bilo bolje da su građani to zamijetili, pa drugačije reagirali”.

Istaknuo je kako se zalaže da na čelo, od općine do države, dođu stručni i kompetetni koji imaju djela iza sebe i koji nešto znaju raditi. “Nažalost, toga nema, vidjet ćemo hoće li se to dogoditi. Držim fige. Rad, struka, kompetencija, zajedništvo, odgovornost i solidarnost je ono čega u Hrvatskoj nema. I ne vidim ni u ovim pregovorima da će to se jamčiti. Kamo sreće, onda će imati ne dvije, nego četiri ruke Stranke rada i solidarnosti. Za sada to ne vidim, osim da se to po privatnim kućama nalaze, po hotelima i tako dalje. Ali, evo, ja vam dajem riječ da neću više ići u hotele, dok pregovori traju. To je moj mali prinos da se što prije dogovore”, poručio je Bandić. ” Ja sam jučer mislio da se nešto dogodilo, da se srušio neki neboder kada sam izišao iz hotela, kada ste me dočekali. Ne znam kaj se dogodilo. Kamen mi je sa srca pao, kad je pitanje bilo gdje sam bio”, rekao je Bandić.

Upitan jesu li ga možda predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i predsjednik SDP-a Zoran Milanović zvali da podrži njihove koalicije, Bandić je rekao da on misli da oni imaju sada prioritetnijih zadaća te da želi da što prije to odrade i završe. “Pa i da jesu, ne bih vam rekao,” rekao je Bandić na pitanje je li ga itko kontaktirao. “Pa ja to čuvam za sebe. Ja imam previše godina da bih pred rudu trčao. Neka ljudi rade svoj posao i neka svatko odgovara za svoj posao. Ono što je moja zadaća – da vodim ovaj grad najbolje što mogu i to radim najbolje što mogu i da polažem račun mojim sugrađanima koji su mi dali povjerenje”, poručio je Bandić.

You may also like