Bandić najavio osnivanje klub stranke rada i solidarnosti

Predsjednik stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u petak da će njegova Koalicija rada i solidarnosti u budućem Hrvatskom saboru imati klub zastupnika u kome će, uz dvoje zastupnika njegove koalicije, biti još zastupnika, no nije htio otkriti njihova imena ni stranačku pripadnost.

“Polako, strpite se. Bit će ih više, neće biti samo jedan”, poručio je Bandić novinarima upitan tko je saborski zastupnik s kojim će dvoje zastupnika Koalicije rada i solidarnosti u Saboru osnovati zajednički klub zastupnika.  Bandić je komentirao aktualnu političku situaciju rekavši da se radi o “političkom interregnumu” koji će uskoro uroditi plodom. “Nitko nije pobjegao od vlasti, dogovorit će se oni, bez brige budite”, dodao je.

Ponovio je da će se prikloniti onima koji budu ulijevali povjerenje da će provesti reforme. “Jedno su riječi, a drugo su djela. Ovo je sve još na riječima”, dodao je. Na pitanje znači li to da još ne zna kome će se prikloniti, Bandić je rekao da on ima dovoljno iskustva zadnjih 15 – 16 godina da ne pogriješi. “Svaki bedak može doći na vlast, ali svaki bedak ne može ostati na vlasti”, ponovio je te naveo kako ni jedna vlada u povijesti Hrvatske, a kako je ovo 8. zasjedanje Sabora, bilo ih je osam, nije dobila zaredom dva mandata. To znači da je sve bilo u prolazu. Kako ide i pjesma ‘U prolazu'”, slikovito je rekao Bandić te dodao da se za drugi mandat “mora nešto napraviti”. Nova vlada, ocijenio je, dobije zato što je ona prije nje “uprskala stvar” – 70 posto dobije zato što su oni prije nje bili loši, a ostalih 30 posto “na šarm i obećanja”.

Bandić smatra kako bi bilo dobro imati Vladu u kontinuitetu od tri mandata i da se, kao što je zagovarao prije izbora, okupe ljude koji cijene rad, struku, kompetenciju i odgovornost. “Onda bi nam bilo bolje. Ali, ljudi su izabrali nešto drugo i to treba poštivati”, zaključio je.

You may also like