Bandić: Miodrag Demo bi bio sjajan ministar branitelja

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je novinarima kako je bitno da se što prije sastavi Vlada i počne raditi, te da saborski zastupnik njegove stranke, 100-postotni hrvatski ratni vojni invalid Miodrag Demo, ima dobre reference za dužnost ministra branitelja.

Na upit novinara hoće li Miodrag Demo biti ministar branitelja, Bandić je odgovorio da je to manje bitno.  “To je manje bitno. Bitno je da se to složi što prije, da se počne raditi. Gospodin Demo ima jako dobre reference s 15 godina iskustva Odjela za branitelje grada Zagreba i ukoliko se pokaže prilika on je spreman to mjesto preuzeti. Ali, to pustimo dogovorima i razgovorima. Bio on, ne bio, ja očekujem da mandatar stvori tim što prije, i da se zasuču rukavi da idemo raditi”, izjavio je Bandić.

Rekao je da četiri godine u Zagrebu nisu imali sastanak s Vladom.  “Ja očekujem u idućih mjesec dana da imamo sastanak, da odredimo prioritete od zajedničkog interesa za grad i državu i da nešto napravimo u ovoj zemlji”, rekao je Bandić novinarima u subotu navečer u Glavnoj bazi Zimske službe na Žitnjaku.

Dok se nagađa o budućima članovima Vlade, kao mogući ministar branitelja spominje se umirovljeni brigadir HV-a Miodrag Demo. Saborski zastupnik iz redova stranke Milana Bandića i voditelj zagrebačkog Ureda za branitelje, izjavio je za HTV da će o njegovom ministarskom mjestu odlučiti branitelji i jedan dio politike.

No kad bi mu se, naglašava Demo, pružila prilika, preuzeo bi tu čast kako bi vratio ponos i dostojanstvo hrvatskim braniteljima. Kaže i da bi u tom slučaju prestao i prosvjed branitelja u Savskoj 66. Već smo mi to dogovorili u jednom dijelu zajedno ja, Glogoški, Klemm i ostali dečki koji su tamo. Doista mislim da zajedno moramo sjesti za stol, kazao je Demo.

You may also like