Bandić čeka da se prvo dogovore HDZ i Most

Zagrebački gradonačelniki i čelnik stranke BM 365 – Stranka rada i solidarnosti Milan Bandić izjavio je u ponedjeljak da, što se tiče pregovara HDZ-a i njegove stranke tj. “Koalicije za premijera” o sastavu nove Vlade, treba pustiti da se “prvo dogovore gospoda iz HDZ-a i Mosta”.

Nema žurbe nikakve, dodao je i naglasio kako će Stranka rada i solidarnosti imati klub zastupnika u Saboru koji će sigurno dati potporu Vladi. “Želim Vladi kojoj ćemo dati potporu da napravi ono što smo mi već napravili u Zagrebu”, rekao je na današnjem otvaranju manifestacije Dani Slavonije u Zagrebu koja se održava na zagrebačkom Trgu bana Jelačića. “Spremni smo na zajedničke projekte Vlade RH i Grada Zagreba”, dodao je.

Odgovarajući novinarima na upit o navodnoj izjavi predsjednika Mosta Bože Petrova koji je predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću, po nekim medijima, poručio da je Bandiću mjesto u zatvoru a ne u Vladi, Bandić je rekao da Petrovu želi puno uspjeha. “Evo tako ja to komentiram”, dodao je.

Komentirao je i izjavu predsjednika zagrebačkog SDP-a Davora Bernardića kako Zagrebu što se tiče otpada prijeti tzv “napuljski scenarij” te nazvao Bernardića “Boškom Buhom koji baca bombe”.

On baca bombe kao Boško Buha uoči izbora u njegovoj stranci i do svibnja iduće godine on će te bombe bacati i dalje”, rekao je te ocijenio kako su to “partizanski štosevi”. Naglasio je kako je dozvola za odlaganje otpada punovažna te da je Zagreb jedan od najčišćih gradova u Europi.

Rekao je kako na državnoj razini treba donijeti plan gospodarenja otpadom te da se ne može na lokalnoj razini donijeti plan bez donošenja na državnoj razini.

You may also like

0 comments