Badel 1862 traži strateške investitore

Uprava Badela 1862 poziva potencijalne strateške investitore na iskazivanje interesa za aktivno uključivanje u provedbu mjera financijskog i operativnog restrukturiranja te tvrtke u okviru postupka predstečajne nagodbe, objavljeno je u srijedu iz te kompanije.

Strateški investitori bi zajedno s upravom trebali utvrditi potrebne mjere financijskog i operativnog restrukturiranja Badela 1862, a radi se o sastavnom dijelu Plana financijskog i operativnog restrukturiranja o čijem će prihvaćanju odlučiti vjerovnici u okviru postupka predstečajne nagodbe, kaže se u priopćenju.

Navodi se da su na internetskim stranicama društva objavljeni i neobvezujući elementi sadržaja pisma namjere te da stručne službe Badela 1862 stoje na raspolaganju potencijalnim strateškim investitorima vezano uz eventualna dodatna obrazloženja.

Prilikom dostavljanja pisma namjere, potencijalni investitori trebaju dostaviti sve kontakt podatke, a krajnji rok za iskazivanje interesa i dostavu pisma namjere je 23. svibnja 2016. godine. Ističe se i kako društvo pridržava pravo komunicirati potencijalne strateške investitore prema svom odabiru, bez posebnog obrazloženja, kao i pravo na konačan odabir strateškog investitora koji će se uključiti u postupak predstečajne nagodbe i s kojim će se utvrditi mjere financijskog i operativnog restrukturiranja Badela 1862.

Inače, taj proizvođač vina i alkoholnih pića prošlu je godinu završio s neto dobiti od 11,8 milijuna kuna, nakon šest godina gubitaka. Uprava u financijskom izvješću napominje kako je Badel 1862 u prošloj godini još uvijek poslovao u uvjetima predstečajne nagodbe, ali i kako je “tijekom 2015. godine provedba usvojenog programa restrukturiranja (Badel Restructuring Concept – BRC) dovršena po svim elementima plana koji ne ovise o preduvjetu sklapanja predstečajne nagodbe
i to vlastitim snagama”.

Po podacima iz financijskog izvješća, Badel 1862 je prošle godine ostvario poslovne prihode u iznosu 314 milijuna kuna, što je 10 posto više nego godinu ranije. Pritom su prihodi od prodaje porasli za 5 posto, na 296,2 milijuna kuna. Povećanje ukupnih prihoda generirano je rastom prihoda od prodaje na domaćem tržištu od 4 posto, a u izvozu od čak 18 posto u odnosu na 2014. godinu.

You may also like