Bačić pozvao Petrova da izbaci Orepića iz stranke jer je pozivao narod na ulice

Predsjednik HDZ-ovog Kluba Branko Bačić odgovorio je na prozivku mostovca Nikole Grmoje da porezna uprava nije od 2007. ušla u Agrokor poručivši kako je Porezna uprava autonomna institucija koja radi po zakonu, a šefu Mosta Boži Petrovu poručio je kako bi trebao isključiti iz stranke smijenjenog ministra Vlahu Orepića jer je, kaže, pozivao narod na ulice.

“Odakle vama taj podatak kada i gdje Porezna uprava vrši nadzor? A ako je točno da nije bilo nadzora, postavljam svim ministrima od 2007. do sada pitanje gdje su bili – Linić, Lalovac, Dalić, Šuker”, rekao je Bačić nakon stanke u Saboru.

Puno ozbiljnije je, kazao je, ono što je napravio razriješeni ministar unutarnjih poslova. “Ne poštujući odluku premijera, tvrdi kako se Hrvatska nalazi u ozbiljnoj krizi i narod treba promptno reagirati. To je udar na ustavni poredak Rešublike Hrvatske pozivati narod na ulicu za rješavanje problema u fukcioniranju Vlade. Za to u Hrvatskoj postoje institucije”, rekao je Bačić.

Nije li zazivanjem naroda na ulicu Orepić prešao ovlasti, pitao je i pozvao predsjednika Sabora i Mosta Božu Petrova da isključi Orepića i ogradi se od njegovih izjava.

U izjavi novinarima u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova, Orepić je jutros kazao da se Hrvatska nalazi u ozbiljnoj političkoj krizi i da “narod više nego ikad treba promptno reagirati jer se radi o svojevrsnoj uzurpaciji vlasti”.

Bačić je istaknuo kako nije točno, da je ministar razriješen kada mu Sabor izglasa nepovjerenje, već onda kad mu premijer iskaže nepovjerenje i razriješi ga i mi o tome nemamo što raspravljati. “Mi ćemo raspravljati tek kada premijer bude imao većinu i predložio novog ministra, a do tada će njegov posao raditi državni tajnik”, rekao je Bačić.

You may also like

0 comments