Home Europska unija Austrija privremeno suspendirala Schengen

Austrija privremeno suspendirala Schengen

by admin

Austrija je pojačala kontrole na istočnim granicama, objavila je u ponedjeljak ministrica unutarnjih poslova, nakon što je 71 izbjeglica pronađen prošlog tjedna mrtav u napuštenom kamionu na austrijskom autoputu gdje je stigao iz Mađarske.

“Provodit ćemo kontrole do daljnjega na svim važnijih graničnim prijelazima na istoku pregledavajući sva vozila koja imaju mjesta za skrivanje krijumčarenih ljudi”, kazala je Johanna Mikl-Leitner za ORF radio.

Austrija ima istočne granice prema Mađarskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Češkoj. Na mađarskom autoputu koji vodi prema Austriji u ponedjeljak su se počele stvarati kilometarske kolone nakon što je Austrija uvela strože kontrole, izvijestila je mađarska novinska agencija MTI. Na autoputu M1 kolona je dosegnula 20 kilometara a kolone su se počele stvarati i na drugim prometnicama prema Austriji.

Tijekom protekla tri dana mađarska je policija uhvatila 8.792 migranta koji su ilegalno prešli u Mađarsku uglavnom iz Srbije. Mađarska je policija u nedjelju objavila da je uhitila i petu osobu osumnjičenu za smrt 71 migranta koji su se, prema prvim nalazima obdukcije, ugušili u kamionu hladnjači.

Related Posts