Austrija kritizirala uvođenje sankcija Rusiji

Austrija zagovara ukidanje sankcija nametnutih Rusiji zbog sukoba u Ukrajini, izjavio je u srijedu austrijski predsjednik Heinz Fischer tijekom službenog posjeta Moskvi.

“Uvijek sam govorio da sankcije štete objema stranama”, rekao je Fischer na sastanku s predsjednikom Donjeg doma ruskog parlamenta Sergejem Nariškinom, a prenosi agencija TASS. “Važno je naći način da se u skoroj budućnosti prevladaju te sankcije”, kazao je on.

Austrijski predsjednik položio je u srijedu vijenac na Grob nepoznatog vojnika kod zidina Kremlja. Kasnije tijekom dana Fischer će se sastati sa svojim ruskim domaćinom Vladimirom Putinom kako bi razgovarali o nizu pitanja vezano za bilateralnu gospodarsku, kulturnu i humanitarnu suradnju, priopćio je Kremlj. “Poseban naglasak bit će stavljen na europsku sigurnost budući da se Austrija sprema preuzeti predsjedanje Organizacijom za europsku sigurnost i suradnju (OESS) 2017.”, stoji u priopćenju.

Europska unija je uvela sankcije Rusiji 2014. godine nakon pripajanja ukrajinskog poluotoka Krima Ruskoj Federaciji. Službena Moskva je odgovorila na sankcije zabranom uvoza poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz država Unije i zapadnih zemalja koje su se pridružile embargu Bruxellesa.

You may also like