Arsen Bauk najavio skoro potpisivanje koalicijskog sporazuma

Predsjedništvo SDP-a u srijedu je održalo redovitu sjednicu na kojoj je raspravljalo o pripremama za parlamentarne izbore, nakon koje je član predsjedništva Arsen Bauk potvrdio da će SDP uskoro potpisati predizborni sporazum s koalicijskim partnerima, no nije htio reći hoće li među njima biti i IDS. ‘Ne bih htio u minutu i sekundu, ali bit će brzo”, izjavio je Bauk novinarima nakon redovite sjednice predsjedništva SDP-a, upitan za datum potpisivanja koalicijskog sporazuma.

Upitan s kojim će strankama SDP sklopiti koalicijski sporazum, odgovorio je da će to biti stranke s kojima SDP može koalirati – HNS, HSU i laburisti’, A hoće li među tim partnerima biti i IDS, Bauk nije htio reći već je uputio novinare da pitaju tu stranku.

Nije isključio ni mogućnost “etapne koalicije”. “U prvom krugu će biti potpisan sporazum s onima koji to budu htjeli potpisati odmah, a u drugom krugu će biti s onima koji će potpisati kad budu željeli. Ne bih zaključio listu mogućih koalicijskih partnera na pet. Etapno se može potpisivati i kasnije”, rekao je Bauk ostavljajući mogućnost daljnjeg širenja predizborne koalicije i nakon potpisivanja prvog sporazuma. Iako se na sjednici raspravljalo o pripremama za izbore, po Baukovim riječima o datumu predstojećih parlamentarnih izbora nije bilo riječi

You may also like